Minden amit a remy póthajról és a szintetikus hajról tudni érdemes!

Minden amit a remy póthajról és a szintetikus hajról tudni érdemes!

Dögös csábításra fel! - Valentin napi romantikázás otthon Olvasás Minden amit a remy póthajról és a szintetikus hajról tudni érdemes! 3 minutes Következő Nedves vagy száraz hajvágás?

A remy emberi póthaj a legmagasabb fokozata a valódi emberi hajnak, amit előszeretettel használnak a hajhosszabbításban és a parókakészítésben.

A Remy hajat az emberi haj legfinomabb minőségének tekintik, mivel a hajat növekedésével megegyező irányban tartják a feldolgozás során, így a legkülső rétege, az úgynevezett kutikula, sértetlen marad és nem hámlik, mint a legtöbb más, nem remy póthajé.

A hajszálak állagának megőrzése és egyirányú összehangolása teljesen természetes megjelenésű hajhosszabbítást eredményez. Ez a folyamat azt is biztosítja, hogy a póthaj az élettartama során szuper puha, fényes, selymes és viszonylag gubancmentes maradjon.

Honnan származnak a Remy hajhosszabbítások?   

A remy emberi haj többsége Kínából vagy Indiából származik, különféle forrásokból, például:

  1. Nem dolgozó nőktől vásárolják a hajat, akik háziasszonyok vagy már idősebb nőktől akik akik gyermekeknél / unokáknál tartózkodnak. A haj értékesítése kiegészítő jövedelemforrás számukra, amely nem igényel munkaerőt.
  2. Templomok, ahol a haj a kolostor / templom adományainak egyik formája és bevételi forrása a saját költségeinek és projektjeire.
  3. Fodrászszalonok, amelyek a hajat árulják ahelyett, hogy a hulladékba söpörnék.

A hajakat minden esetben fertőtlenítik mielőtt feldolgoznák vagy festenék a gyárak.

Mi a különbség a szintetikus és az emberi hajhosszabbítás között? 

Az emberi hajból készült póthajakat és parókákat lehet festeni (minőségtől függően mert van amelyiket csak sötétebbre) , forró hajformázó eszközökkel (göndöríteni vagy kiegyenesíteni) lehet formázni, gyakran mosni és ugyanúgy kezelni, mint a saját természetes hajat.

A szintetikus hajból készült legtöbb hajhosszabbítás érzékeny a napra, nehezen formázható, fényük és tapintásuk nem megegyező a saját hajéval. Természetesen itt is több minőségi szint létezik. A jelenleg kapható legjobb az  úgynevezett magasan hőkezelés szintetikus anyagból készül. Ez a szintetikus póthaj 180C fokig hőálló meleg lapos hajsütővel egyenesíthető és mosható is. A göndörítés és festés viszont szigorúan tilos, hacsak nem szeretnénk rögvest utána a kukába dobni...

Ennek ellenére is az élettartama lényegesen rövidebb, mint az emberi póthajnak.  Az emberi hajból készült póthaj akár egy évig is eltarthat, ha megfelelő ápolásban részesülnek, míg a szintetikus póthajaké átlagosan 3 hónapot bírnak. A szintetikus hajhosszabbítások 10.000-15.000 Ft -ba kerülnek, míg a 100% emberi hajból készült póthajak ára 35.000 Ft-tól akár 200.000 Ft-ig is terjedhet, ez szintén függ póthaj minőségétől, színétől, súlyától, hosszától és a feldolgozási technikától.

Íme egy tipp, hogyan ellenőrizheted a póthajad minőségét!

Hagyj kommentet

Az összes kommentet ellenőrizzük, mielőtt megjelenítenénk!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.