Tartós vagy alkalmi hajhosszabbítás: előnyök és hátrányok.

Tartós vagy alkalmi hajhosszabbítás: előnyök és hátrányok.

Frizura tippek az ünnepekre Olvasás Tartós vagy alkalmi hajhosszabbítás: előnyök és hátrányok. 3 minutes Következő A 2024-es Hajtrendek: A Hajhosszabbítások Új Korszaka

Sok nő álmodozik hosszú, dús hajról, és a hajhosszabbítás egy olyan lehetőség, amely segíthet elérni ezt a célt. Azonban először is fontos megérteni, hogy két fő típusú hajhosszabbítás létezik: a tartós és az alkalmi. Mindkét módszernek megvannak a saját előnyei és hátrányai, és mielőtt döntést hozol, érdemes alaposan megfontolni ezeket. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk mindkét lehetőséget, hogy segítsünk neked eligazodni a döntésben.

Tartós hajhosszabbítás:

A tartós hajhosszabbítás során a hajat hosszabbító szálakat speciális technikával rögzítik a saját hajadhoz. Ezek a szálak általában hetekig, akár 3 hónapig is bent maradnak a hajadban. Lássuk a legnépszerűbb tartós hajhosszabbítási technikákat:

  • Mikrogyűrűzés és csomózás:  A két technika hasonló módszeren alapul. A gyűrűzéskor a póthajat és az igazit apró fémkarikán húzzák át. Csomózáskor nem fémkarika, hanem egy vastagabb cérnaszál a rögzítő, amivel a pót- és az igazi hajat összecsomózzák. Viszonylag tartósak, körülbelül két hónapot is kibírnak, de nem keltenek természetes hatást, fésülködés közben zavaróak lehetnek az apró bogyók. Vékony szálú hajnál pedig átüthetnek és kilátszódhatnak a rögzítések. Copf vagy konty nem készíthető szépen a pótlással, és a hajmosásnál is ügyelni kell, ne sérüljenek a csomók. Ezek a technikák nagyon roncsolják a hajat, ugyanis a rögzítésnél megtörik a hajszálakat. Gyakori, hogy a gyűrűzött vagy csomózott póthaj után sokkal töredezettebb lesz a haj, és nem csak a végek. Látványos módszer, de a fodrászok szerint jobb elkerülni, mert hosszútávon többet árt, mint amennyire jól mutat pár hétig.
  • Keratinos hőillesztés: 

    A hőillesztéskor több mint 150 fokos hőmérséklettel olvasztják a hajhoz a póttincseket, a ragasztóanyag pedig keratin. Ez a haj természetes alkotóeleme, de ez nem jelenti azt, hogy a hőhatás ne roncsolná a saját hajat. A hőillesztéssel dúsított haj tartós és kényelmes, természetesnek hat és formázható.

    Az ultrahangos illesztésnél a hullámokkal melegítik a keratint, ami kíméletesebb, mint a hagyományos hőt igénylő módszer. A tincsek felhelyezése több óráig is eltarthat, és eltávolításuk sem sétagalopp. Mindkettőt szigorúan végzettséggel rendelkező szakemberre szabad csak bízni.

  • Varrás: A csatos póthajhoz hasonlóan a sávosan elválasztott hajba vékony, vízszintes fonatokat készítenek, és ehhez varrják hozzá a póthajat. Ez talán a legolcsóbb módszer, de hátránya, hogy a fonatok kitüremkedhetnek a haj alól, sokat rontva az összképen. A fejbőr nehezen tisztítható lesz a fonás alatt, és két hónapnál tovább nem igazán tart.


    Alkalmi hajhosszabbítás:

    Az alkalmi hajhosszabbítás olyan módszert takar, amelyet rövid ideig viselsz, könnyen felhelyezhető és eltávolítható, szakember segítsége nélkül is.

    Nézzük, mi jellemzi az alkalmi / csatos hajhosszabbítást: 

    • Költséghatékony: Az alkalmi hajhosszabbítás általában olcsóbb, mint a tartós verzió. Ennél a módszernél nem kell szalonszolgáltatási díjat fizetni. 
    • Variálhatóság: Könnyedén megváltoztathatod a hajad hosszát és stílusát, és gyorsan illesztheted az alkalomhoz.
    • Viselése nem károsítja a saját hajat!
    • Könnyen ápolható és tisztítható.
    • Mivel kevesebb igénybevételnek van kitéve, mint a tartós póthaj, így az élettartama is hosszabb.

     

    A döntés mindig az egyéni igényektől és preferenciáktól függ. Ha hosszú távú változást szeretnél, és hajlandó vagy több időt és pénzt befektetni és megkockáztatod a saját hajad épségét a tartós hajhosszabbítás lehet a megfelelő választás számodra. Ha azonban természetes stílust preferálsz, és nem akarsz hosszú távú kötelezettséget vállalni, az alkalmi hajhosszabbítás lesz számodra alkalmas.

    Ne feledd, hogy mindkét módszernek megvannak a saját előnyei és hátrányai, és érdemes alaposan átgondolni a számodra legmegfelelőbbet. Hajad hossza és stílusa végső soron a te döntésed, és mindig a saját szépséged és kényelmed szolgáld.

    Hagyj kommentet

    Az összes kommentet ellenőrizzük, mielőtt megjelenítenénk!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.