Tartós vagy alkalmi hajhosszabbítás: előnyök és hátrányok.

Tartós vagy alkalmi hajhosszabbítás: előnyök és hátrányok.

Frizura tippek az ünnepekre Olvasás Tartós vagy alkalmi hajhosszabbítás: előnyök és hátrányok. 3 minutes

Sok nő álmodozik hosszú, dús hajról, és a hajhosszabbítás egy olyan lehetőség, amely segíthet elérni ezt a célt. Azonban először is fontos megérteni, hogy két fő típusú hajhosszabbítás létezik: a tartós és az alkalmi. Mindkét módszernek megvannak a saját előnyei és hátrányai, és mielőtt döntést hozol, érdemes alaposan megfontolni ezeket. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk mindkét lehetőséget, hogy segítsünk neked eligazodni a döntésben.

Tartós hajhosszabbítás:

A tartós hajhosszabbítás során a hajat hosszabbító szálakat speciális technikával rögzítik a saját hajadhoz. Ezek a szálak általában hetekig, akár 3 hónapig is bent maradnak a hajadban. Lássuk a legnépszerűbb tartós hajhosszabbítási technikákat:

 • Mikrogyűrűzés és csomózás:  A két technika hasonló módszeren alapul. A gyűrűzéskor a póthajat és az igazit apró fémkarikán húzzák át. Csomózáskor nem fémkarika, hanem egy vastagabb cérnaszál a rögzítő, amivel a pót- és az igazi hajat összecsomózzák. Viszonylag tartósak, körülbelül két hónapot is kibírnak, de nem keltenek természetes hatást, fésülködés közben zavaróak lehetnek az apró bogyók. Vékony szálú hajnál pedig átüthetnek és kilátszódhatnak a rögzítések. Copf vagy konty nem készíthető szépen a pótlással, és a hajmosásnál is ügyelni kell, ne sérüljenek a csomók. Ezek a technikák nagyon roncsolják a hajat, ugyanis a rögzítésnél megtörik a hajszálakat. Gyakori, hogy a gyűrűzött vagy csomózott póthaj után sokkal töredezettebb lesz a haj, és nem csak a végek. Látványos módszer, de a fodrászok szerint jobb elkerülni, mert hosszútávon többet árt, mint amennyire jól mutat pár hétig.
 • Keratinos hőillesztés: 

  A hőillesztéskor több mint 150 fokos hőmérséklettel olvasztják a hajhoz a póttincseket, a ragasztóanyag pedig keratin. Ez a haj természetes alkotóeleme, de ez nem jelenti azt, hogy a hőhatás ne roncsolná a saját hajat. A hőillesztéssel dúsított haj tartós és kényelmes, természetesnek hat és formázható.

  Az ultrahangos illesztésnél a hullámokkal melegítik a keratint, ami kíméletesebb, mint a hagyományos hőt igénylő módszer. A tincsek felhelyezése több óráig is eltarthat, és eltávolításuk sem sétagalopp. Mindkettőt szigorúan végzettséggel rendelkező szakemberre szabad csak bízni.

 • Varrás: A csatos póthajhoz hasonlóan a sávosan elválasztott hajba vékony, vízszintes fonatokat készítenek, és ehhez varrják hozzá a póthajat. Ez talán a legolcsóbb módszer, de hátránya, hogy a fonatok kitüremkedhetnek a haj alól, sokat rontva az összképen. A fejbőr nehezen tisztítható lesz a fonás alatt, és két hónapnál tovább nem igazán tart.


  Alkalmi hajhosszabbítás:

  Az alkalmi hajhosszabbítás olyan módszert takar, amelyet rövid ideig viselsz, könnyen felhelyezhető és eltávolítható, szakember segítsége nélkül is.

  Nézzük, mi jellemzi az alkalmi / csatos hajhosszabbítást: 

  • Költséghatékony: Az alkalmi hajhosszabbítás általában olcsóbb, mint a tartós verzió. Ennél a módszernél nem kell szalonszolgáltatási díjat fizetni. 
  • Variálhatóság: Könnyedén megváltoztathatod a hajad hosszát és stílusát, és gyorsan illesztheted az alkalomhoz.
  • Viselése nem károsítja a saját hajat!
  • Könnyen ápolható és tisztítható.
  • Mivel kevesebb igénybevételnek van kitéve, mint a tartós póthaj, így az élettartama is hosszabb.

   

  A döntés mindig az egyéni igényektől és preferenciáktól függ. Ha hosszú távú változást szeretnél, és hajlandó vagy több időt és pénzt befektetni és megkockáztatod a saját hajad épségét a tartós hajhosszabbítás lehet a megfelelő választás számodra. Ha azonban természetes stílust preferálsz, és nem akarsz hosszú távú kötelezettséget vállalni, az alkalmi hajhosszabbítás lesz számodra alkalmas.

  Ne feledd, hogy mindkét módszernek megvannak a saját előnyei és hátrányai, és érdemes alaposan átgondolni a számodra legmegfelelőbbet. Hajad hossza és stílusa végső soron a te döntésed, és mindig a saját szépséged és kényelmed szolgáld.

  Olvasás folytatása

  Hagyj kommentet

  Az összes kommentet ellenőrizzük, mielőtt megjelenítenénk!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.