Nedves vagy száraz hajvágás?

Nedves vagy száraz hajvágás?

Érezted már, hogy néhány nappal a hajvágást követően nem olyan a hajad, mint amikor kiléptél a szalonból?

Bizonyára neked is megfordultak a következő mondatok a fejedben:

- Képtelen vagyok saját hajformázásra? De hát most voltam fodrásznál!

- A sampon vagy balzsam lehet rossz, amit használok?

Ezek a gondolatok arra késztetnek bennünket, hogy azonnal vissza kell térnünk egy biztonságos helyre (a fodrászatba) vagy újabb és újabb, drágábbnál drágább hajápolási készítményeket vásároljunk, ezáltal kiürítve a pénztárcánkat a tökéletes megjelenés érdekében.

Bár ez valójában nem megoldás, a száraz hajvágás lehet! Egyre több mester fodrász váltott erre a technikára, íme néhány vélemény tőlük.

A híres fodrász és a száraz hajvágás mestere: Kristan Serafino szerint ez a fajta vágás az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, hogyan fog kinézni a frizuránk, miután a stylist befejezte a munkát. A száraz hajvágás ideális mindenki számára, de kifejezetten ajánlja azoknak a vendégeinek, akiknek göndör hajuk van.

"Ha a haj vizes, a tüsző tele van nedvességgel, ami kórosan telté teszi, és a nedves haj fokozatosan vékonyodik, amitől akár 1-2 cm-rel is többet vághat a kelleténél a szakember" - mondja. „Ezért a nedves haj vágásakor az elkészült haj végeredményére csak tippelni lehet. A haj szárazon vágása az egyetlen módja annak, hogy megnézzük a haj esését természetes állapotában és ahhoz igazítsuk az ollónkat. ”


Vegyük szemügyre mindkét esetet:

Nem titok, miért választják a stylistok ilyen régóta a nedves hajvágást - “ez lehetővé teszi a legpontosabb vonalak vágását” - magyarázza Julien Farel, a Julien Farel Restore Salon és a Spaat NYC Regency Hotel kreatív igazgatója és tulajdonosa. „A légkondenzáció miatt a nedves hajvágás ideális, ha pontos vonalakat szeretnénk, például egy A-vonalú vagy nagyon tompa bobot, esetleg frufrut. Egy másik ok, amiért Farel szeret nedves hajszálakat vágni, hogy nagyobb rugalmasságuk.
„A nedves hajvágás sokkal nagyobb szabadságot és változatosságot biztosít a száraz vágáshoz képes, kreatívabb formát alkothatunk.”

Most térjünk rá a száraz hajvágásra! Farel rámutat, hogy jobban látja a haj mozgását; különösen ott, ahol a térfogat és a tömeg nagy része van illetve hol vékonyodik el a legjobban így tökéletesen kivehető, hogy mennyit kell levágni.

 

 

"Ez a technika ideális választás a vékonyszálú és sérült hajhoz" - teszi hozzá. „A hajvégek is tisztábban láthatók, ha a haj száraz! Mindent látszik, a sűrűségtől a sérülésig, amit mindenképpen figyelembe kell venni a legjobb vágás érdekében.

A haj szárazon vágása nagymértékben függ az arctól és a vonásoktól is. „Minden hajvágásnál feltétlenül figyelni kell az arcformát” - esküszik Millard. „Ha a hullámos/göndör hajat olyan helyen vágja le, ahol természetesen a vendég fejére fekszik, akkor vizuális formát ad a vágásnak és jól fogja keretezni az arcot” - teszi hozzá. A göndör hajnál szárazon vágás megakadályozza a túl hosszú hajvágást is. A száraz haj nem fog összezsugorodni hajszáradás után, így a végeredmény azonnal láthatóvá válik. „Bármilyen hajtípus vágható szárazon, ha jól elő van készítve” - mondja Gia Wendt, a SPACE by Alex Brownin Chicago, IL. Vezető fodrásza „Ha például valakinek nagyon göndör haja van, akkor azt szárítás előtt ki kell simítani.

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.