Nedves vagy száraz hajvágás?

Nedves vagy száraz hajvágás?

Érezted már, hogy néhány nappal a hajvágást követően nem olyan a hajad, mint amikor kiléptél a szalonból?

Bizonyára neked is megfordultak a következő mondatok a fejedben:

- Képtelen vagyok saját hajformázásra? De hát most voltam fodrásznál!

- A sampon vagy balzsam lehet rossz, amit használok?

Ezek a gondolatok arra késztetnek bennünket, hogy azonnal vissza kell térnünk egy biztonságos helyre (a fodrászatba) vagy újabb és újabb, drágábbnál drágább hajápolási készítményeket vásároljunk, ezáltal kiürítve a pénztárcánkat a tökéletes megjelenés érdekében.

Bár ez valójában nem megoldás, a száraz hajvágás lehet! Egyre több mester fodrász váltott erre a technikára, íme néhány vélemény tőlük.

A híres fodrász és a száraz hajvágás mestere: Kristan Serafino szerint ez a fajta vágás az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, hogyan fog kinézni a frizuránk, miután a stylist befejezte a munkát. A száraz hajvágás ideális mindenki számára, de kifejezetten ajánlja azoknak a vendégeinek, akiknek göndör hajuk van.

"Ha a haj vizes, a tüsző tele van nedvességgel, ami kórosan telté teszi, és a nedves haj fokozatosan vékonyodik, amitől akár 1-2 cm-rel is többet vághat a kelleténél a szakember" - mondja. „Ezért a nedves haj vágásakor az elkészült haj végeredményére csak tippelni lehet. A haj szárazon vágása az egyetlen módja annak, hogy megnézzük a haj esését természetes állapotában és ahhoz igazítsuk az ollónkat. ”


Vegyük szemügyre mindkét esetet:

Nem titok, miért választják a stylistok ilyen régóta a nedves hajvágást - “ez lehetővé teszi a legpontosabb vonalak vágását” - magyarázza Julien Farel, a Julien Farel Restore Salon és a Spaat NYC Regency Hotel kreatív igazgatója és tulajdonosa. „A légkondenzáció miatt a nedves hajvágás ideális, ha pontos vonalakat szeretnénk, például egy A-vonalú vagy nagyon tompa bobot, esetleg frufrut. Egy másik ok, amiért Farel szeret nedves hajszálakat vágni, hogy nagyobb rugalmasságuk.
„A nedves hajvágás sokkal nagyobb szabadságot és változatosságot biztosít a száraz vágáshoz képes, kreatívabb formát alkothatunk.”

Most térjünk rá a száraz hajvágásra! Farel rámutat, hogy jobban látja a haj mozgását; különösen ott, ahol a térfogat és a tömeg nagy része van illetve hol vékonyodik el a legjobban így tökéletesen kivehető, hogy mennyit kell levágni.

 

 

"Ez a technika ideális választás a vékonyszálú és sérült hajhoz" - teszi hozzá. „A hajvégek is tisztábban láthatók, ha a haj száraz! Mindent látszik, a sűrűségtől a sérülésig, amit mindenképpen figyelembe kell venni a legjobb vágás érdekében.

A haj szárazon vágása nagymértékben függ az arctól és a vonásoktól is. „Minden hajvágásnál feltétlenül figyelni kell az arcformát” - esküszik Millard. „Ha a hullámos/göndör hajat olyan helyen vágja le, ahol természetesen a vendég fejére fekszik, akkor vizuális formát ad a vágásnak és jól fogja keretezni az arcot” - teszi hozzá. A göndör hajnál szárazon vágás megakadályozza a túl hosszú hajvágást is. A száraz haj nem fog összezsugorodni hajszáradás után, így a végeredmény azonnal láthatóvá válik. „Bármilyen hajtípus vágható szárazon, ha jól elő van készítve” - mondja Gia Wendt, a SPACE by Alex Brownin Chicago, IL. Vezető fodrásza „Ha például valakinek nagyon göndör haja van, akkor azt szárítás előtt ki kell simítani.

 

Hagyj kommentet

Az összes kommentet ellenőrizzük, mielőtt megjelenítenénk!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.